Kunnossapitoa ohjelmoimassa.

Kunnossapitoa ohjelmoimassa.

Läppäri auki ja koodia puukottamaan. Ohjelmistokehittäjän päivään kuuluu muunmuassa järjestelmien toiminnan varmistaminen ja kehittäminen.

UPM:n tehdasalueen kunnossapidosta vastaa osaltaan Fougan OnKartalla järjestelmä, joka mm. ennakoi ja hälyttää, kun laitteiden huolto aika alkaa olemaan käsillä. Huoltomies saa tiedon kohteesta ja vaihtaa kuluvat osat saumattoman toiminnan varmistamiseksi.

Niinkin yksinkertainen kuin valaistuksen elinkaari yksittäisine valaisimineen on Fougan OnKartalla järjestelmän tiedossa. Taustalla on paljon räätälöityä koodia ja jatkuvaa tuotekehitystä.

Eetu Kallioinen on tuore ohjelmistokehittäjä Kokkolan ammattioppilaitoksesta, joka soveltaa osaamistaan Fougan ohjelmistotuotannossa ja tuotekehityksessä. OnKartalla järjestelmä on yksi Eetun kehityskohteista.

Kevään valtakunnallisessa taitajakilpailussa Eetu sijoittui seitsemänneksi. Kilpailuun oli päässyt 45 hakijaa. Aiheena oli asiakkaan verkkosovelluksen suunnittelu ja toteutus toiminnallisuuksineen. 18-vuotias ohjelmoija näkee kilpailun antaneen lisää vinkkejä ja tapoja soveltaa osaamistaan nykyisessä työssään.

Erilaiset ohjelmointityöt ovat kiinnostaneet Kallioista jo vuosia ennen ammattikoulua harrastuksena. Nyt Fouga on tarjonnut mahdollisuuden olla osana kehittämässä moderneja IT-ratkaisuja.

Verkkolaitteistot ja niiden konfigurointi sekä käyttöönotto erilaisissa ympäristöissä ja kokonaisuuksissa haastaa oppimaan ja näkemään lisää. Teollisuus kätkee sisään monenlaista ja eri-ikäistä laitetta, joiden yhteensovittaminen ja ongelmien ratkaisu on Kallioiselle juuri nyt se mikä eniten kiinnostaa.

Puhuttaessa tekoälystä ja sen uhkasta syrjäyttää myös ohjelmoijien työt, ei Kallioinen ole huolissaan. ”Tekoäly tarjoaa osaavalle lisää työkaluja ja ratkaisuja kokonaisuuksiin, joita edelleen täytyy ihmisten ymmärtää ja hallita”, Kallioinen toteaa.

 

Teksti: Mika Tervaskangas
Kuva: Sofia Suokko / Skills Finland

Tilitoimisto Pietarsaari ja Kokkola (Pohjanmaa). Tarjoamme myös talous- ja tiedonhallinnon palveluita. Tutustu yrityksemme palveluihin.

Läppäri auki ja koodia puukottamaan. Ohjelmistokehittäjän päivään kuuluu muunmuassa järjestelmien toiminnan varmistaminen ja kehittäminen.

Fouga ja Seimec Service Oy järjestää avoimet ovet Pietarsaaressa, Perämiehenkatu 4. 

Ota yhteyttä - kerromme lisää 010 279 0830 tai 
klikkaa tästä ja lähetä asiasi, niin otamme yhteyttä.